سفارش تبلیغ
صبا ویژن

داریوش آریا

تا حالا که دوست داشتم هر مطلبی مینویسم از خودم باشه چون انشایم خوبه ولی وقت ندارم و سرم هم شلوغه برا همین مطالب خودم زیاد خوب نیست چون مطلبی که می نویسی باید فوق العاده باشه تا دیگران رغبت کنن اونو بخونن .

اصل و نسب مادر حضرت علی (ع)(حتمابخوانید خیلی جالبه )

فاطمه بنت اسد بن العزی ، مادر گرامی امیرالمومنین علی (ع) از قریش و از خاندان بنی هاشم است چون اسد فرزند هاشم بن عبدمناف بوده و از این رو با ابوطالب عموزاده و با رسول خدا (ص) نیز از یک تیره بوده اند .

گویند روزی که جناب ابوطالب حضرت محمد (ص ) را که در آن موقع هشت سال بیشتر نداشت به خانه آورد و این گونه همسر خود یعنی فاطمه بنت اسد را خطاب قرار داد : این برادرزاده من محمد (ص) است و من از امروز سرپرستی او را بر عهده گرفته ام مبادا او را از کاری محروم کنی و یا چیزی را از او دریغ نمایی . در این موقع فاطمه در حالی که دست بر سر محمد (ص) می کشید به جناب ابوطالب گفت : تو سفارش فرزندم محمد (ص) را به من می کنی ؟

این علاقه بی حد وحصر فاطمه به پیامبر عظیم الشان (ص) اسلام نشان می دهد به طوری که خود حضرت (ص) می فرمایند بسیار مواقعی بود که ایشان چیزهایی را از فرزندان خود مخفی می داشت و به من میداد . یعنی مثل فرزندان خود و یا در مواردی بسیار بالاتر از فرزندان خود دوست داشت و با من رفتار می کرد .

فاطمه نیکی های زیادی به پیامبر اسلام (ص) کرد و پیامبر (ص) هم همیشه از او به نیکی یادمی کرد .

همان گونه که گفته شد ، فاطمه از زنان سابقه دار در تاریخ اسلام است و به خاطر محبت هایی که در دوران کودکی به رسول خدا (ص) کرده بود ، شدیداً مورد علاقه آن حضرت بوده و پیغمبر خدا (ص) تا زنده بود از محبت هایی که این بانوی بزرگ اسلام در کودکی به آن حضرت (ص) کرده بود به نیکی یاد می کرد و درباره اش دعای خیر می فرمود ، چون فاطمه برای آن حضرت همانند مادری مهربان بود که او را چون عزیزترین فرزندانش دوست می داشت و او را تربیت نموده و بزرگ کرد .

ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه گفته است : فاطمه نخستین زنی است که بعد از خدیجه (س) به رسول خدا (ص) ایمان آورد و با او بیعت نمود و یازدهمین مسلمانی است که به اسلام گروید و چون هنگام مرگ او فرا رسید ، وصیت خود را به رسول خدا (ص) کرد و آن حضرت (ص) نیز وصیت او را پذیرفت و بر او نماز خواند و چنانکه می دانیم سبقت در اسلام یکی از فضایل بزرگ برای هر مرد و زن مسلمانی به شمار رفته و می رود و فاطمه پس از خدیجه کبری (س) گوی سبقت را در این فضیلت از دیگران ربوده است .

چنانکه در مهاجرت به مدینه نیز از زنانی است که گوی سبقت را ربوده و جزء پیشتازان این راه بوده است و این نیز فضیلت دیگری است که هر کس زودتر از دیگران هجرت کرده به همان نسبت بر سایر مسلمانان فضیلت و برتری دارد و این مطلب را خدای تعالی در سوره توبه این گونه بیان می کند : (والسابقون الاولون من المهاجرین و الانصار والذین اتبعوهم باحسان رضی الله عنهم و رضوا عنه و اعدلهم جنات تجری من تحتها الانهار خالدین فیها ابدا ذلک الفوز العظیم .)

یعنی : سبقت گیرندگان نخستین از مهاجر و انصار و کسانی که به نیکی از ایشان پیروی کردند ، خدا از آنها راضی است و آنها نیز از خدا راضی هستند و برای آنها بهشت هایی آماده کرده که نهرها در آن جاری است و همیشه در آن جاویدان اند ، این است کامیابی بزرگ .

فاطمه بنت اسد از جمله زنان بزرگواری است که این هر دو فضیلت را درک کرد و چون رسول خدا (ص) به مدینه هجرت فرمود ، پس از سه روز به همراه فرزندش علی (ع) وفاطمه الزهرا (س) و فاطمه دختر زبیر به مدینه هجرت کردند .