با سابقه ترین بازیکنان حاضر در لیگ برتر
با سابقه ترین بازیکنان حاضر در لیگ برتر
با ورود به سال 1394هجری شمسی، دقیقا 14 سال از آغاز لیگ حرفه ای فوتبال ایران با نام لیگ برتر سپری شده و دوره چهاردهم این مسابقات نیز تا چند هفته دیگر به پایان خواهدرسید. در این 14 دوره بازیکنان زیادی فرصت بازی در لیگ برتر را پیدا کرده و نام شان را در تاریخچه قطور این رقابت ها به ثبت رساندند.
بعضی ها فقط برای مدت کوتاهی دوام آوردند و یا همراه با تیم شان یا به تنهایی مجبور به ترک این لیگ شدند. برخی دیگر از بازیکنان اما، موفق شدند سال ها در سطح اول فوتبال دوام بیاورند و تعداد بازی های خود در لیگ برتر را هر سال بالا و بالاتر ببرند. در اولین روزهای سال 94 اسامی پرسابقه ترین و قدیمی ترین بازیکنانی را که هنوز در لیگ برتر حاضر و مشغول به بازی هستند از نظر می گذرانیم. 20 بازیکنی که بیشترین تعداد بازی را در این لیگ انجام داده اند و البته گل سرسبد آن ها بازیکنی است از سایپای البرز با لقب «نارنجی وفادار». با کهنه سربازان لیگ برتر آشنا شوید.
1- ابراهیم صادقی (سایپا)- 373 بازی
بعضی ها فقط برای مدت کوتاهی دوام آوردند و یا همراه با تیم شان یا به تنهایی مجبور به ترک این لیگ شدند. برخی دیگر از بازیکنان اما، موفق شدند سال ها در سطح اول فوتبال دوام بیاورند و تعداد بازی های خود در لیگ برتر را هر سال بالا و بالاتر ببرند. در اولین روزهای سال 94 اسامی پرسابقه ترین و قدیمی ترین بازیکنانی را که هنوز در لیگ برتر حاضر و مشغول به بازی هستند از نظر می گذرانیم. 20 بازیکنی که بیشترین تعداد بازی را در این لیگ انجام داده اند و البته گل سرسبد آن ها بازیکنی است از سایپای البرز با لقب «نارنجی وفادار». با کهنه سربازان لیگ برتر آشنا شوید.
1- ابراهیم صادقی (سایپا)- 373 بازی
کاپیتان سایپا و قدیمی ترین بازیکن این تیم، نه تنها رکورد بیشترین تعداد بازی در لیگ برتر را در اختیار دارد بلکه در میان 10 نفر برتر این لیست تنها بازیکنی است که تمام بازی هایش را فقط و فقط در یک تیم انجام داده است. صادقی که به نظر می رسد کوچک ترین علاقه ای به تغییر باشگاه ندارد از سال 1378 تا امروز در عضوریت باشگاه سایپا است و 373 بازی برای این تیم انجام داده است. جالب است بدانید در کارنامه او پیش از حضور در سایپا بازی در تیم های پایه پرسپولیس طی سال های 74 تا 77 نیز دیده می شود. صادقی 36 ساله طی سال های بازی در لباس نارنجی 33 بار هم برای این تیم گلزنی کرده است. او 15 بازی ملی هم در کارنامه دارد و اگر همه مربیان ملی به اندازه علی دایی به او اعتقاد داشتند می توانست تعداد بازی های ملی را هم به به بازی های باشگاهی اش نزدیک کند!
2- مهدی رحمتی- 330 بازی
دروازه بان پرسابقه و اخیرا پرحاشیه فوتبال ایران از همان اولین دوره لیگ برتر تا امروز در این رقابت ها حضور دارد و بعد از کاپیتان سایپا دومین رکورددار بازی در لیگ است. سیدمهدی در اولین دوره لیگ برتر دروازه بان فجر سپاسی بود و بعد از این تیم شیرازی به ترتیب در تیم های سپاهان، استقلال، مس کرمان، سپاهان، استقلال و پیکان تهران هم بازی کرده است. رحمتی طی اولین مقطع بازی در سپاهان و استقلال موفقیت چندانی نداشت اما دوره دوم حضورش در این تیم ها با موفقیت ها و قهرمانی های زیادی توأم شد. او بعد از خداحافظی پرسروصدایش از تیم ملی، در پایان فصل گذشته استقلال را هم ترک کرد تا با لباس پیکان بازی در لیگ ایران را به شکلی کم حاشیه تر دنبال کند.
3- پژمان نوری- 323 بازی
سومین بازیکن پرسابقه لیگ برتر، هافبک 35 ساله ای است که از گیلان ظهور کرد و به پرسپولیس و استقلال رسید. تا حالا در آخرین سال های فوتبالش دوباره به گیلان و تیم اولش یعنی ملوان برگردد. پژمان نوری با 323 بازی برای تیم های ملوان، پگاه، پرسپولیس و استقلال 34 گل هم برای این تیم ها به ثبت رسانده است. او 46 بازی ملی هم در کارنامه دارد و حتی تا همین اواخر در تیم کی روش بازی می کرد. بازگشت او به ملوان در نیم فصل جاری یکی از دلایل تحول قوی سپید و امیدوار شدن انزلی چی ها برای فرار از قعر جدول بود.
4- خسرو حیدری- 309 بازی
گول ظاهر baby face او را نخورید، خسرو دو سه سالی هست که از مرز 30 سالگی عبور کرده و با بیش از 300 بازی یکی از قدیمی ترین بازکینان لیگ برتر ایران محسوب می شود. آقای پاس گل استقلال در 15 سالگی بازیکن تیم های پایه پرسپولیس بود اما از پرسپولیس به استقلال رفت و در 19 سالگی وقتی دید فرصت بازی در رده بزرگسالان استقلال به او نمی رسد روانه مشهد و تیم ابومسلم شد که در آن زمان لیگ برتری بود. خسرو لیگ های دوم و سوم حرفه ای را در ابومسلم مشهد سپری کرد و جمعا 13 بار برای این تیم به میدان رفت. اما از لیگ چهارم به بعد او به بازیکنی اصلی و محوری در تیم های پیکان، پاس، استقلال و سپاهان بدل شد و در هیچ فصلی کمتر از 22 بازی انجام نداد. صاحب 3 جام قهرمانی لیگ برتر با استقلال و سپاهان، حالا با 309 بازی چهارمین بازیکن پرسابقه لیگ محسوب می شود.
5- آرش برهانی- 309 بازی
رقیبت رضا عنایتی در جدول گلزنان تمام ادوار لیگ، اگرچه در آمار گلزنی از همتایش عقب افتاده و در رده دوم قرار دارد اما در تعداد بازی 6 رتبه بالاتر از رضا عنایتی قرار دارد. آرش اولین بازی اش در لیگ برتر را سال 1381 و در لیگ دوم برای پاس تهران انجام داد و یک فصل بعد با همین تیم قهرمان لیگ سوم شد. او طی 5 فصل حضور در پاس 105 بازی برای این تیم در لیگ برتر انجام داد و 35 گل به ثرم رساند. البته در این میان او مدتی را هم در باشگاه النصر امارات سپری کرد و دوباره به پاس برگشت. بعد از جدایی از پاس در سال 1386 برهانی راهی استقلال شد و در حال حاضر هشتمین فصل حضورش در تیم آبی پوش را سپری می کند. در این 8 سال «آرش آقای گل» 204 بار در لیگ برتر بازی کرده و 78 گل هم برای استقلالی ها به ثمر رسانده است.
6- امیرحسین صادقی- 305 بازی
مدافعی در اندازه های امیرحسین صادقی با این همه فراز و نشیب از نظر آمادگی فنی، باید خیلی از شانس و اقبالش ممنون باشد که توانسته این همه سال در لیگ برتر دوام بیاورد و از مرز 300 بازی در این لیگ عبور کند. در لیگ دوم وقتی استقلالی ها با رولند کخ یکی از بدترین دوره های حضورشان در لیگ را سپری کردند، امیرحسین صادقی به همراه پیروز قربانی در بازی های تشریفاتی و بی اهمیت آخر فصل برای نخستین بار در ترکیب قرار گرفتند. سال بعد در لیگ سوم هم امیر قلعه نویی در اولین فصل حضورش روی نیمکت استقلال به این دو مدافع جوان میدان داد و روند حضور طولانی مدت آن ها در لیگ برتر آغاز شد. از آن سال ها تا امروز امیرحسین 305 بار در لیگ برتر به میدان رفته که البته در این میان یک فصل بازی در مس کرمان و یک فصل حضور در تراکتورسازی روند بازی های او برای استقلال را قطع کرده است.
7- محسن بنگر- 295 بازی
مدافع شماره 6 پرسپولیس در حال حاضر، از سال 1382 در لیگ برتر حضور دارد و در حال سپری کردن دوازدهمین دوره حضورش در این رقابت هاست. بنگر فقط در لیگ اول و دوم حضور نداشته و در لیگ سوم با پیراهن شموشک اولین حضورش را در این رقابت ها تجربه کرده است. او یک فصل با شموشک، 18 فصل با سپاهان و 3 فصل با پرسپولیس در لیگ برتر حاضر بوده و مجموع بازی هایش را در این رقابت ها به 295 بازی رسانده است.
8- حسین بادامکی- 293 بازی
بازیکن سابق پرسپولیس که حالا در صبای قم بازی می کند، با 7 بازی دیگر وارد باشگاه سیصدتایی هایی لیگ برتر خواهدشد. حسین آقای بادامکی هم یکی دیگر از بازیکنانی است که با ابومسلم مشهد وارد لیگ شدند و سال ها بعد از سقوط ابومسلم هنوز در این لیگ حضور دارند. بادامکی در تیم های ابومسلم، پرسپولیس، پدیده مشهد و صبای قم بازی کرده که البته حضورش در پدیده به دوران حضور این تیم در لیگ یک باز می گردد. او که افتخار قهرمانی در لیگ برتر به همراه پرسپولیس را هم در کارنامه دارد در 7 بازی ملی اش دو گل به ثمر رسانده است.
9- محمد نصرتی- 292 بازی
حتی محمد نصرتی هم بازیکن ابومسلم بوده، باور می کنید؟! البته یکس الی که این مدافع قدیمی و کارکشته در مشهد بازی کرده به قبل از آغاز لیگ برتر و آخرین سال برگزاری لیگ ازادگان بر می گردد. نصرتی از اولین دوره لیگ برتر با پیراهن پاس تهران در این لیگ حضور داشته و بعدها با پرسپولیس و تراکتورسازی و حالا هم با پیکان تهران به آمار بازی هایش در این لیگ اضافه کرده است. البته یک فصل حضور در النصر امارات او را برای مدتی از فوتبال ایران دور کرد وگرنه حالا از مرز 310 بازی هم عبور کرده ابود و در جمع 4 نفر برتر قرار داشت.
10- پیروز قربانی- 284 بازی
مدافع تبعیدی استقلالی ها که هنوز هم داغ این جدایی را در دل دارد و هرازگاهی یکی از استقلالی ها را به دست داشتن در این اتفاق متهم می کند، اگرچه از تیم دوران جوانی اش دور شده اما هرگز از لیگ برتر دور نشده است. حاصل سال ها حضور او در لیگ برتر از سال 1382 تا امروز 284 بازی با پیراهن تیم های استقلال، مس کرمان، سایپا، راه آهن و صبای قم بوده است. پیروز که 3 بازی ملی هم در کارنامه فوتبالی اش دارد بزرگ ترین افتخار تیمی اش را قهرمانی با استقلال در لیگ های پنجم و هشتم و بهترین خاطره اش را زدن گل برتری استقلال به پرسپولیس در دقیقه 93 داربی تهران می داند.
11- هادی عقیلی- 283 بازی
هادی عقیلی هم درست مثل نصرتی به واسطه حضور در لیگ های عربی از باشگاه سیصدتایی ها جا مانده است. کاپیتان پرسابقه سپاهان طی دو فصل حضور در لیگ قطر 36 بازی در این لیگ انجام داد که اگر آن دو فصل را هم در لیگ ایران سپری کرده بود حالا با 60بازی بیشتر می توانست حتی در رتبه دوم پرسابقه ترین بازیکنان لیگ برتر قرار بگیرد.
عقیلی زمانی که یک جوان 19 ساله بود همراه با تیم پرسپولیس در آخرین دوره لیگ آزادگان شرکت کرد اما هرگز فرصت حضور در زمین را پیدا نکرد. او سال بعد به سایپا رفت تا اولین حضورش در لیگ برتر را در اولین دوره این لیگ همراه با نارنجی پوشان رقم بزند. او 3 فصل با سایپا و 9 فصل با سپاهان در لیگ برتر حاضر بوده و در مجموع 283 بازی انجام داده است.
12- غلامرضا عنایتی- 281 بازی
آقای گل تمام ادوار لیگ برتر با 281 بازی در تیم های ابومسلم، استقلال، سپاهان، صبای قم، مس کرمان و پدیده رتبه دوازدهم را از لحاظ بیشترین تعداد بازی در لیگ برتر در اختیار دارد. بنابراین اگر تیم منتخب تمام ادوار لیگ را براساس تعداد بازی های بازیکنان ارنج کنیم، آقارضا از جمع 11 نفر برتر بیرون می ماند و جایی در ترکیب اصلی پیدا نمی کند.
او البته به محض این که به عنوان بازیکن ذخیره راهی میدان شود دروازه حریف را باز خواهدکرد! گلزن مشهدی طی سال ها 2006 تا 2009 سه فصل با تیم های الامارات و النصر در لیگ امارات حاضر بود.
13- سیدمهدی سیدصالحی- 272 بازی
کمتر بازیکنی را سراغ داریم که به اندازه مهدی سیدصالحی تمام تیم ها و شهرهای لیگ برتر را دور زده و برای تمام آن ها گلزنی کرده باشد. سیدصالحی را سال 81 فرهاد کاظمی وارد چرخه لیگ برتر کرد و او را در خط حمله سپاهان به بازی گرفت.
از آن زمان تاکنون، مهاجم بلندقامت فوتبال ایران در تیم های سپاهان، پیکان، استقلال، تراکتورسازی، پرسپولیس و سایپا بازی کرده و حالا هم در سن 34 سالگی همراه با استقلال خوزستان هنوز به حضورش در لیگ برتر ادامه می دهد.
14- محرم نویدکیا- 263 بازی
اگر مصدومیت های متوالی و ممتد دست از سر ستاره سپاهان بر می داشتند، او بازی های بسیار بیشتری برای تیم اصفهانی انجام می داد و در خیلی از زمینه ها رکوردشکن می شد.
اما محرم نیمی از وقتش را در این سال ها به استراحت و سفرهای استعلاجی به آلمان گذراند. با این وجود، باز هم او با 263 بازی خودش را در جمع 15 بازیکن برتر لیگ از نظر تداوم و حضور پرتعداد در این رقابت ها قرار داده است. محرم از نظر اخلاقی هم یکی از برترین بازیکنانی است که فوتبال ایران طی این سال ها به خودش دیده است.
15- مازیار زارع- 262 بازی
قبل از این که استعدادهایش را در زمینه دروازه بانی کشف کند (!) سال ها در خط هافبک ملوان و پرسپولیس بازی کرده بود و حالا هم با 262 بازی همچنان به حضور در لیگ برتر ادامه می دهد. مازیار مثل تمام فوتبالیست های انزلی از تیم ملوان آغاز کرد و بعد از 5 فصل بازی در لیگ برتر راهی پرسپولیس شد. یک فصل بازی در پرسپولیس به ترانسفر او انجامید و زارع دو فصل را در تیم های الامارت و الشارجه سپری کرد تا این که دوباره به پرسپولیس بازگشت.
او در لیگ یازدهم همراه با پرسپولیس بدترین فصل خودش را گذراند و در پایان همان فصل دوباره به ملوان برگشت.
15 نفر دوم:
16- جلال رافخایی (257 بازی)
17- مهدی رجب زاده (256 بازی)
18- غلامرضا رضایی (255 بازی)
19- محمد نوری (254 بازی)
20- محمدرضا خلعتبری (254 بازی)
21- قاسم حدادی فر (245 بازی)
22- رضا نورمحمدی (243 بازی)
23- اسماعیل فرهادی (237 بازی)
24- محمد غلامی (235 بازی)
25- احمد آل نعمه (230 بازی)
26- رحمان احمدی (228 بازی)
27- احسان حاج صفی (227 بازی)
28- محمدرضا مهدوی (226 بازی)
29- هاشم بیک زاده (220 بازی)
30- حنیف عمران زاده (220 بازی)